L’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la UdL entrega el premi Alfons de Borja a la Fundación Vicente Ferrer

Rebran la distinció la sotsdirectora, Mercè Garcia i Lancy Dodem, fill adoptiu del missioner i considerat el primer nen apadrinat per l’entitat

El guardó, una acuarela de Joaquim Ureña pintada expressament per a l’ocasió

L’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida (AAAAUdL) entregarà el divendres el premi Alfons de Borja a la Fundación Vicente Ferrer en reconeixement a la seva tasca humanitària, de desenvolupament d’una de les zones més pobres de l’Índia, Anantapur, i el seu compromís amb els dàlits o intocables. L’acte tindrà lloc el divendres 25 de març a les 18.30h al saló Víctor Siurana de la UdL. Recollirà el guardó la sotsdirectora de la Fundación, Mercè Garcia, a qui se li lliurarà una acuarela de l’artista lleidatà Joaquim Ureña, creada expressament per a l’ocasió. Lancy Dodem, fill adoptiu de Vicente Ferrer, presentarà l’entitat i les seves activitats. El lliurament del premi estarà presidit pel rector de la UdL, Joan Viñas.

El Premi Alfons de Borja pretén reconèixer aquelles persones o institucions que amb el seu treball han contribuït al desenvolupament humà i social de la seva comunitat, des del punt de vista econòmic, polític, mediambiental  cultural o d’altres i que s’han regit en les seves actuacions pels valors d’igualtat, justícia, rigor i excel·lència que inspiren la Universitat. Després d’obrir les propostes dels socis enviades a la Sindicatura de Greuges de la UdL, el jurat va decidir per unanimitat atorgar el premi “Alfons de Borja” en la seva tercera edició a la Fundación Vicente Ferrer. L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol va ser distingit amb la primera edició del guardó.

Banco Santander és el Patrocinador d’Honor de l’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la UdL.

L’Associació va renovar la seva junta directiva el febrer del 2010. Al juny va canviar els estatuts per obrir-se a persones properes a l’activitat universitària i a la resta de la societat. Per això van crear la figura d’amic de la Universitat de Lleida. Ho podrà ser qualsevol membre de la comunitat universitària, a més de tots aquells que no estiguin vinculats a la UdL però tinguin l’aval d’algun soci. Això va implicar un canvi de nom. L’Associació d’Antics Alumnes de la UdL va passar a nomenar-se Associació d’Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida. L’actual junta directiva està presidida per Raül Vallès. La resta de membres són Montse Comella (vicepresidenta); Anna Monné (secretària); Miquel Abrantes (tresoser); Jordi Foix, Xavier Solé, Marcos Manceñido i Roser Banyeres  (vocals).

Lancy Dodem està considerat el primer nen apadrinat de la Fundación, atès que a la mort del seu pare biològic, un intocable, Vicenç Ferrer va acollir-lo a ell i a les seves germanes. Des de l’any 2001 viu a Barcelona i exerceix la tasca de portaveu.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s